Hoe goed is uw pensioen?

De meeste Nederlanders hebben een pensioentekort. Hoe staat het ervoor met uw pensioen?

Uw pensioen

Behalve nu, wilt u natuurlijk ook in de toekomst genoeg inkomen hebben om van rond te komen, en daarnaast het liefst ook nog leuke dingen doen. In veel arbeidsvoorwaarden is een pensioen opgenomen, maar wat is de kwaliteit van de pensioenregeling? Weet u zeker dat u later kunt genieten van een goed pensioen? Het is belangrijk om hier inzicht in te krijgen. Wachten tot vlak vóór uw pensioendatum is niet verstandig. Bij een pensioenbreuk is het zaak om de tijd te nemen voor het dichten van de gaten.

Om ook tijdens uw pensioen de huidige levensstandaard aan te houden, is voldoende inkomen nodig. Een pensioen als aanvulling op de AOW is daarvoor de meest voor de hand liggende oplossing. Echter kan het pensioen lager uitvallen dan verwacht, door bijvoorbeeld het overstappen naar een nieuwe werkgever. Hierdoor kan een pensioengat ontstaan. Vaak wordt er tegenwoordig niet meer gekeken naar het laatst verdiende loon, maar naar het gemiddeld verdiende loon uit uw loopbaan. Een pensioen van 70 procent van het laatst verdiende loon is het ideaal, maar wordt in de praktijk nauwelijks gehaald.

Het is dus van belang om uw pensioen doorlopend goed in de gaten te houden. Onze specialisten helpen u graag verder. Hierdoor weet u ook op uw oude dag precies waar u aan toe bent. Als er een pensioentekort dreigt, zorgen wij voor het dichtgooien van deze tekorten.

alt

Wilt u weten waar uw kansen liggen? Neem contact met ons op voor het plannen van een afspraak. Samen bepalen we wat de beste strategie is.